Dostupni linkovi

Kamenovane prostorije Islamske zajednice u Pljevljima


Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, Crna Gora, 3. septembar, 2020.

Nepoznate osobe kamenovale su jutros, 2. septembra, prostorije Islamske zajednice (IZ) u Pljevljima a kroz polomljeno staklo ubačena je i poruka na kojoj je ispisano "Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica".

Pljevaljski imam Samir Kadribašić za Radio Slobodna Evropa ocjenjuje da je taj događaj odraz fašizma, "i naboja koji se nakupio zbog poslednjih događaja".

RSE je pokušao da stupio u kontakt sa načelnikom pljevaljske Policije Drganom Slavuljem ali nije odgovarao na pozive. On je imamu Kadribašiću nakon obilaska prostorija IZ rekao da su za napad krive društvene mreže.

"To je njegov odgovor bio. Ne znam na šta je mislio ali sigurno društvene mreže nisu krive za situaciju od prethodnih noći kada nije smio da reaguje na sve one fašističke ispade i provokacije koje se dešavale prethodnih noći", navodi Kadribašić.

Podsjetimo, i tokom slavlja izborne pobjede opozicije u Pljevljima napadnuta su dva muškarca islamske vjeroispovijesti a demolirano je više objekata čiji su vlasnici građani takođe islamske veroispovesti.

Događaj u Pljevljima osudila je i Srpska pravoslavna crkva a Uprava polcije je saopštila da će učiniti sve da se počinioci budu privedeni pravdi.

Incident u Pljevljima osudila je i većina političkih partija, uključujući i tri koalicije koje su na parlamentarnim izborima 30. avgusta osvojile većinu.

XS
SM
MD
LG