Dostupni linkovi

Crna Gora: Novih 45 slučaja zaraze korona virusom


Podgorica, dezinfekcija ruku

U Crnoj Gori je potvrđeno 45 novih slučajeva infekcije korona virusom, pa je ukupan broj oboljelih sada 714.

Dvije osobe su preminule, čime je broj umrlih od početka juna povećan na 91, a od početka godine na 100.

Institut za Javno zdravlje (IJZ) je saopštio i da je tokom poslednja 24 sata oporavljeno 58 pacijenata, a da je od početka godine ukupan broj oboljelih 4.835.

Velika grupisanja ljudi posljednjih sedmica u Crnoj Gori upućuje da se može očekivati porast broja inficiranih korona virusom, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša, i dodao da tokom tih okupljanja nije poštovano pravilo distance i nošenja zaštitnih maski.

„Izloženost infekciji je bila velika i za očekivati je da će nakon određenog broja dana doći do porasta broja inficiranih“, ocjenjuje Mugoša.

Upitan na konferenciji za novinare o uslovima ulaska u Crnu Goru iz Srbije i drugih zemalja regiona, Mugoša je kazao da se danas o tome razgovaralo u IJZ, te da će odluka o tome biti saopštena narednih dana.

„Procjenjujemo situaciju i u Srbiji i kod nas, i ovih dana ćemo izaći sa stavom što da radimo u vezi granica i kako da se ta komunikacija odvija“, rekao je Mugoša i dodao da će se pritom sagledati svi elementi koji mogu uticati na prenos infekcije, kako bi se sačuvalo zdravlje i gostiju i domicilnog stanovništva.

XS
SM
MD
LG