Dostupni linkovi

Marinika Tepić pokušala da tužiteljki uruči ugovor između Telekoma i Igora Žeželja


Serbia -- Serbian politician Marinika Tepic, in Belgrade, July 23, 2020.

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić saopštila je u nedelju da je jutros republičkoj javnoj tužiteljki Srbije Zagorki Dolovac pokušala da uruči ugovor između kompanije „Telekom Srbija“ i vlasnika tabloida "Kurir" Igora Žeželja, za koji tvrdi da je koruptivan i fiktivan, ali da je Dolovac odbila da uzme primerak, rekavši da neće da se meša u politiku.

„Na moju opasku da ne postoji drugi način da građani, u čije ime i ona treba da postupa, dođemo do nje, da danima sa ugovorom u tašni pokušavam da je pronađem, da sam to i ranije mesecima pokušavala, čak sam joj i sva dokumenta i dokaze u aferi Krušik i trgovine oružjem odnela na pisarnicu Tužilaštva, ali odgovor nikada nisam dobila, te sam posumnjala da je nestala i prijavila njen nestanak i Interpolu“, navela je Tepić u saopštenju.

Tepić je snimak razgovora sa tužiteljkom Dolovac objavila na svom Twitter profilu.

Tepić je navela da joj je Dolovac rekla „da joj neće odgovarati, da ne vidi nijedan razlog da išta obrazlaže i da samo radi po zakonu i Ustavu“.

Tepić je navela i da joj je Dolovac rekla „da se raspita koliko njen rad cene tužioci u Nemačkoj, Americi“.

„Rekla sam da je to sve odlično, ali da je ona pre svih tužilac Srbije“, prenela je Marinika Tepić.

Marinika Tepić predstavila je u ponedeljak 24. avgusta ugovor za koji tvrdi da je između Telekoma Srbija i kompanije "Vajrles medija" vlasnika tabloida “Kurir” Igora Žeželja iz 2018. godine, vredan skoro 38 miliona evra, a koji, po njenim rečima, predstavlja dokaz „kako uprava Telekoma kupuje medije novcem građana Srbije“.

Navodeći da je u pitanju "čist organizovani kriminal", ona je kazala da taj dokument pokazuje kako je Žeželj "preko noći postao medijski tajkun i megamilioner".

"Ovaj dokument otkriva misteriju portala Mondo, kako je Telekom poklonio taj portal Žeželju iako je 15 godina ulagao u njega. Zahvaljujući ovom ugovoru imovina Igora Žeželja raste sa dva na 40 miliona evra samo da bi hvalio 'partiju i bratiju' i satanizovao političke protivnike", kazala je zamenica predsednika SSP novinarima ispred prostorija Telekoma u Beogradu.

Navela je da u ugovoru piše da je Žeželj dobio 10 miliona evra da kupi dnevni list "Kurir" i 28 miliona evra za "proizvodnju drugih sadržaja" koje će kako je dodala, Telekom ponovo da kupuje od Žeželja.

Tada je ocenila i da je "najskandaloznije" od svega "ćutanje tužilaštva".

Upitana kako je došla do tog ugovora ako je reč o poslovnoj tajni, ona je rekla da je ugovor poslovna tajna samo ugovornih strana a da je objavljivanje tog dokumenta "u interesu javnosti".

XS
SM
MD
LG