Dostupni linkovi

Fabrici: Milion evra vanredne pomoći srpskom turizmu zbog korona virusa


Bitno je da Srbija razvije turističku ponudu za celu zemlju: Sem Fabrici
Bitno je da Srbija razvije turističku ponudu za celu zemlju: Sem Fabrici

Evropska unija je izdvojila milion evra bespovrate vanredne pomoći za 120 malih i porodičnih turističkih firmi u 12 opština u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, radi ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Kako je navedeno na portalu Delegaicije EU u Srbiji, šef Misije Sem Fabrici (Fabrizi) je izjavio da je turizam važan za Srbiju, koja može mnogo toga da ponudi – odlična vina, prirodne lepote, verske i istorijske objekte.

"Bitno je da Srbija razvije turističku ponudu za celu zemlju, da se mala i srednja preduzeća umreže. Srbija ima odličnu turističku industriju, ali još mnogo toga može da se uradi", ocenio je Fabrici.

On je izneo podatak da je u novembru EU opredelila 18 miliona evra pomoći istoku Srbije, a da ovaj program predstavlja vanrednu podršku, zbog pandemije korona virusa.

"Virus je promenio naše živote, ali želimo da ublažimo te teškoće. Turizam nisu samo veliki igrači, već i hiljade porodičnih poslova, malih hotela", naveo je Fabrici.

On je dodao da je u konkurenciji bilo više od 460 projekata i da je izabrano 120 najboljih.

Fabrici je ppdsetio da je EU u februaru i martu izdvojila 50 miliona evra kao pomoć Srbiji zbog pandemije virusa korona, a zatim još 78 miliona evra kao podršku srpskoj privredi.

XS
SM
MD
LG