Dostupni linkovi

SIPA uhapsila 11 osoba i zaplijenila veliku količinu cigareta, duvana i novca  


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Sedam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su vršile nedozvoljen promet akciznih proizvoda u policijskoj akciji pod nazivom „Skuter“, saopšteno je u četvrtak iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Akciju su, kako se navodi, izveli policijski službenici SIPA-e, te su pretresene osobe, stambeni i poslovni objekti na 11 lokacija u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku, gradovima i opštinama na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine.

„Prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 16.974 kutija cigareta, oko 27 kilograma rezanog duhana, 11 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, novac u ukupnom iznosu od 8.045 eura i 16.390 konvertibilnih maraka, pištolj, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku“, ističe se u saopštenju SIPA-e.

Dodaje se da je akcija „Skuter“ realizovan je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) i MUP-a Tuzlanskog kantona.

XS
SM
MD
LG