Dostupni linkovi

Spriječeno krijumčarenja cigareta i duvana u BiH


Oduzeti duhanski proizvodi

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) u više odvojenih akcija na području Hercegovine privremeno su oduzeli 7.305 paklica cigareta i 19,5 kg rezanog duvana, bez akciznih markica ukupne tržišne vrijednosti 43.395 KM.

„U mjestu Borci, opština Konjic, privremeno je oduzeto 6.740 paklica cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markica UIO. Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Mostaru u saradnji sa policijskim službenicima Konjic. Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 37.070 KM“, saopšteno je iz UIO BIH.

Na području Trebinja, Bileće, Čapljine i Ljubuškog službenici Grupe za prečavanje krijumčarenja i prekršaja privrmeno su oduzeli 565 paklica cigareta i 19,5 kg rezanog duvana. Predmetna akcizna roba ukupne tržišne vrijednosti 6.325 KM, pronađena je na više lokacija i nije bila obilježena akciznim markicama UIO.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS, saopšteno je iz UIO BiH , a građani su pozvani da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda.

XS
SM
MD
LG