Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 208 novozaraženih, najviše od marta


U protekla 24 sata, u Hrvatskoj je registrovano 208 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je nadmašen rekordan broj novoobolelih u jednom danu, dok su preminule dve osobe, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite..

"U protekla 24 sata zabeleženo je 208 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, pa je broj trenutno obolelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 961", rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji za medije.

Kako prenosi Hina, to je drugi dan zaredom da se u Hrvatskoj beleži rekordan broj obolelih u jednom danu. U četvrtak je registrovano 180 novih slučajeva.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je 6.258 osoba zaraženo korona virusom, od kojih su 163 preminule, a 5.134 se oporavilo.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma Tonči Glavina izjavio je da je u poslednjih sedam dana u Hrvatskoj u proseku boravilo 830.000 turista, te da je „logično da je sa tom otvorenošću, radom i primanjem gostiju povećan broj zaraženih korona virusom“.

U međuvremenu je vlada Austrije odlučila da za Hrvatsku izda upozorenje na putovanje, odnosno da tu zemlju uvrsti u rizične regione za koje je, prilikom povratka u Austriju, neophodan negativan PCR test. Razlog je, kako je navedeno, rastući broj novozaraženih povratnika sa odmora iz Hrvatske, ali i rasta u samoj Hrvatskoj“.

Upozorenje za putovanje stupiće na snagu u ponedeljak u ponoć.

XS
SM
MD
LG