Dostupni linkovi

U Srbiji preminula četiri pacijenta, 235 novozaraženih


Bolnica Bežanijska kosa u Beogradu, 25. jul 2020.

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica oboljenja COVID-19 preminula još četiri pacijenta, čime je ukupni broj umrlih porastao na 665 osoba.

U tom periodu testirane su 9.383 osobe, među kojima je 235 novorazaženih, saopštio je Krizni štab Srbije za borbu protiv epidemije.

Kako je navedeno, u poslednja 24 sata hospitalizovane su 143 osobe, a otpušteno je njih 267, tako da je u bolnicama ukupno 2.128 pacijenata.

Na respiratorima se trenutno nalazi 78 pacijenata.

Od početka epidemije, u Srbiji je ukupno testirano 789.480 ljudi, od kojih je 29.233 potvrđenih slučajeva obolelih od COVID-a 19.

Trenutno se epidemiološka situacija u Srbiji se može označiti kao nesigurna, posebno u velikim gradovima, sa naznakama stabilizacije, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Iz pojedinih zemalja za ulazak u Srbiju potreban PCR test

Svi građani koji u Srbiju dolaze sa teritorije Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije treba da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, odlučeno je na sednici Kriznog štaba.

Ta odluka važi od 15. avgusta, i ne odnosi se na građane Srbije koji dolaze sa teritorija tih zemalja, rekla je novinarima epidemiološkinja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević nakon sednice tog tela.

Ona je navela i da je doneta odluka da za građane Crne Gore više nema restrikcija u pogledu ulaska u Srbiju i dodala da ta odluka počinje da važi od subote 15. avgusta.

XS
SM
MD
LG