Dostupni linkovi

U Srbiji preminule još tri osobe, 247 novozaraženih


Bolnica Bežanijska kosa, 25. jul
Bolnica Bežanijska kosa, 25. jul

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica zarazne bolesti COVID-19 preminule još tri osobe, čime se ukupan broj preminulih povećao na 661 saopšteno je na zvaničnom internet sajtu Kriznog štaba za borbu protiv zarazne bolesti COVID -19.

Od poslednjeg preseka stanja, u Srbiji je na korona virus testirano 9.100 osoba, a zaraza je potvrđena kod 247 ljudi.

Od početka epidemije u Srbiji je zaraženo ukupno 28.998 osoba, a procenat smrtnosti je 2.28 odsto, navodi se na sajtu covid19.rs

U Srbiji je trenutno hospitalizovano 2.220 ljudi, od kojih 78 pacijenta priključeno na respiratore.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da ranije danas da borba sa virusom i dalje traje. "Imamo oko 8.000 aktivnih slučajeva, odnosno pozitivnih na korona virus. Jedan broj njih je bez neke kliničke slike, jedan broj ima manje simptome i oko 2.000 njih je u bolnici. Trenutno 364 zdravstvenih radnika pozitivno, 28 je u bolnici", istakao je Lončar nakon što se u Kragujevcu susreo sa zdravstvenim radnicima i nemedininskim osobljem iz Opštih bolnica u Čačku, Kraljevu i Novom Pazaru i Kliničkog centra u Kragujevcu.

Dačić: Vlada će razmatrati obavezno testiranje za strance

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će Vlada Srbije na današnjoj sednici raspravljati o uvođenju obaveznog negativnog pi-si-ar testa za ulazak u Srbiju umesto karantina od 14 dana za strance, kao i o listi država, a da će to biti i tema na sednici Kriznog štaba u petak.

Razmatra se uvođenje PCR testa umesto krantina za strance, odluka još nije doneta, a biće motivisana namerom da se zemlja zaštiti, a posebno kada je reč o epidemiološkoj situaciji u drugim državama, rekao je Dačić za TV Prva, Dačić je rekao da će se videti „kakva je pojedinačno situacija u nekim zemljama”
Do četvrtka 13. avgusta u 15 časova, u Srbiji je testirano ukupno 780.097 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

XS
SM
MD
LG