Dostupni linkovi

Dan nakon incidenta Tepić održala novu konferenciju ispred Telekoma


Incident ispred Telekoma, 12.08.2020.
Incident ispred Telekoma, 12.08.2020.

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić održala je u četvrtak konferenciju za medije ispred sedišta "Telekoma Srbija" u Beogradu, dan nakon incidenta u kome ju je izvršni direktor za ljudske resurse te kompanije, Draško Marković, sprečio da se sa tog mesta obrati medijima.

Tepić je rekla da su snimci tog incidenta „sasvim dovoljni da tužilac reaguje po službenoj dužnosti zbog ugrožavanja slobode govora i izražavanja“.

Video snimak incidenta objavljen je i na Tviter profilu Marinike Tepić, a iz njene SSP je saopšteno da je "konferencija brutalno prekinuta napadom Draška Markovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), koji je vređao da nema pravo da stoji ispred Telekoma i tom prilikom je počupao mikrofon snimatelju koji je radio prenos uživo na Fejsbuku".

Tepić je u četvrtak novinarima ispred sedišta Telekoma pokazala izvod iz Katastra koji, prema njenim rečima, demantuje Markovićeve tvrdnje da ona nema pravo da se obraća novinarima na tom mestu.

"Telekom je državni i niko ne sme da bude sprečen da kaže ovde šta misli", poručila je Tepić.

"Tema Telekoma je sada buknula zbog ovog skandala koji se juče dogodio. To govori koliko smo ozbiljno time što smo govorili dirnuli najveću SNS kasu u zemlji", ocenila je potpredsednica SSP-a najavljujući da će nastaviti da dolazi svake nedelje ispred te kompanije sa zahtevom da se osnuje nezavisna komisija koja bi utvrdila precizne podatke o poslovanju Telekoma, kao i da državni revizor objavu izveštaj o poslovanju državnog operatera.

Tepić ponovila tvrdnje da je Telekom dao Žeželju novac za kupovinu Kurira

Marinika Tepić je tokom obraćanja u četvrtak ponovila svoje ranije tvrdnje da je Telekom obezbedio novac biznismenu Igoru Žeželju da kupi tabloid Kurir, kao i da je, kako je rekla, „kablovski operater Kopernikus kupljen po 15 puta većoj ceni od procenjene vrednosti, a da je zatim vlasnik tog operatera kupio još dve televizije - TV Prva i tada O2, a sada B92".

"I sve se ovo se radi samo zbog uspostavljanje monopola nad celim telekomunikacionom sistemom, i da bi se održavao rejting partije i bratije", kazala je Tepić na konferenciji u četvrtak.

Tokom konferencije ispred Telekoma se okupilo i nekoliko desetina građana koji su rekli da su došli da podrže Mariniku Tepić, a novinarima se obratio i akademik Dušan Teodorović koji je rekao da upravi Telekoma daje rok od mesec dana da objavi podatke u vezi sa transakcijama preko, kako tvrdi, „ofšor firmi“ ili će u suprotnom pokrenuti kampanju bojkota usluga koje pruža Telekom.

Većinski vlasnik Telekoma je država Srbija u čijem je vlasništvu 58,11 odsto akcija te kompanije. Vlasnici kapitala su i "Telekom Srbija" a.d. Beograd sa 20 odsto akcija, građani Republike Srbije sa 14,95 odsto i zaposleni i bivši zaposleni "Telekom Srbija" a.d. Beograd i njegovog prethodnika sa 6,94 odsto.

Radio Slobodna Evropa se u sredu obratio kompaniji Telekom Srbija zatraživši odgovore o prijavljeniom incidentu kao i o tvrdnjama Marinike Tepić o poslovanju te kompanije. Odgovore do objavljivanja ove vesti nismo dobili.

XS
SM
MD
LG