Dostupni linkovi

SSP: Direktor Telekoma verbalno napao Mariniku Tepić tokom konferencije za novinare


Draško Marković i Marinika Tepić

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je direktora ljudskih resursa Telekoma i kako se navodi, funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Draška Markovića za verbalni napad na potpredsednicu SSP Mariniku Tepić tokom njenog obraćanja novinarima ispred sedišta te kompanije u Beogradu.

Iz SSP su naveli da se incident dogodio dok je Marinika Tepić iznosila "pitanja od javnog interesa zbog čega je Telekom došao u stanje predbankrota".

"Konferencija Marinike Tepić brutalno je prekinuta napadom Draška Markovića, inače člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke, koji je vređao da nema pravo da stoji ispred Telekoma i tom prilikom je počupao mikrofon snimatelju koji je radio prenos uživo na Fejsbuku", naveli su iz Stranke slobode i pravde.

Video snimak incidenta objavljen je i na Tviter profilu Marinike Tepić.

U SSP-u su ocenili da vređanje Marinike Tepić i "napad koji je obilovao pretnjama i fizičkim obračunom sa opremom, pokazuje da SNS ima problem sa zahtevima za istragu, kako su očerupali Telekom za nekoliko stotina miliona evra".

Prethodno je potpredsednica SSP izjavila da je zvanično podnela upit Telekomu Srbija o kupovini Adria media grupe i tabloida Kurir, ali da odgovor nije dobila.

"Kojim tačno pravnim licima je plaćeno 239 miliona evra naših para, koje se u Telekomovim izveštajima navode za produkciju medijskog sadržaja, ako već znamo za aferu Kopernikus", upitala je Marinika Tepić.

Tepić: Telekom dao Žeželju 10 miliona evra za kupovinu Kurira

"Kome je 'Telekom' dao naš novac da bi onda brat vlasnika 'Kopernikusa' našim parama kupio poslednje dve televizije koje nisu bile pod šapom partije B92 i Prvu?", rekla je novinarima Tepić.

Ona je zapitala i kako je uopšte došlo do tih transakcija i rekla da postoji osnovana sumnja da se novcem građana finansiraju tabloidi.

"Uprava 'Telekoma' krije kao zmija noge transakcije jer je Igoru Žeželju obezbeđeno da našim novcem kupi 'Kurir'. A to je pranje para. Ključni dokaz je kako je kompanija Igora Žeželja 'Mondo INK' dobila 10 miliona evra avansa na svoj račun poslednjeg dana 2018. i nakon toga kupila 'Adria Media grupu', iako svi bilansi i profit svih kompanija Žeželja ne da nisu dovoljni da kupe tu kompaniju, nego nisu dovoljni ni da se zaduži kod banaka", rekla je Tepić.

Radio Slobodna Evropa se obratila Telekomu Srbija zatraživši odgovore o verbalnom nasilju na Mariniku Tepić, kao i njenim tvrdnjama o poslovanju te kompanije.

XS
SM
MD
LG