Dostupni linkovi

Morison: Unutrašnje granice Australije ostaju zatvorene


Policija i vojska na popularnoj trkačkoj stazi u Melburnu nakon objave novih restrikcija usled pandemije COVID-a 19, 4. avgust 2020.

Australijski premijer Skot Morison izjavio je 10. avgusta da unutrašnje granice vjerovatno neće biti otvorene prije Božića, dok je u zemlji registrovan rekordan dnevni broj novih smrtnih slučajeva od bolesti koju izaziva korona virus - COVID 19.

Postoje dokazi da drastične mjere blokade javnog i privrednog života u Melburnu daju rezultate i da se broj novih infekcija u državi Viktorija usporava na najniži nivo u prethodnih sedam dana.

"Danas imam više nade nego tokom prošle sedmice", rekao je Morison novinarima u Kanberi i pozvao državne lidere da sarađuju i omoguće povratak kući građanima koji su se zadesili dalje od svojih domova.

Osam australijskih država i teritorija preduzelo je različite mjere kao odgovor na krizu, a to je rezultovalo sa nekoliko internih zatvaranja granica.

U Viktoriji je tokom prethodna 24 časa registrovano 19 smrtnih slučajeva, a pojedine države još nisu objavile nove podatke.

Istovremeno, u Viktoriji su registrovana 322 nova slučaja korona virusa tokom prethodna 24 časa, što je najmanji dnevni broj infekcija od 29. jula.

Melburn, grad sa blizu pet miliona stanovnika, pod blokadom je od početka jula. Građani su primorani da ostanu kod svojih kuća, a firme su zatvorene.

Australija je do 10. avgusta registrovala 21.937 slučajeva korona virusa, a 313 osoba je preminulo.

XS
SM
MD
LG