Dostupni linkovi

Na Kosovu preminulo 13 osoba, još 245 novoobolelih


Priština
Priština

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je u nedelju 2. avgusta da je u roku od 24 sata preminulo 13 pacijenata obolelih od COVID-19 pa se broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećao na 249.

Registrovano je još 245 pozitivnih na korona virus od ukupno testiranih 468 uzoraka uzetih sa infektivne klinike Univerzitetsko bolničko kliničkog centra i sa terena.

Broj osoba obolelih od COVID-19 se povećao na 8.799, ali je do sada izlečeno 4.863 osoba, tako da broj aktivnih slučajeva iznosi 3.687.

U poslednje vreme na Kosovu broj obolelih na dnevnom nivou prelazi 200, a testira se između 400 i 500 uzoraka.

Takođe, beleži se i rekordan broj smrtnih slučajeva pa je ministar zdravlja Armend Zemaj 1. avgusta najavio pooštravanje mera u cilju suzbijanja i širenja virusa jer građani i ugostitetljski objekti ne poštuju ograničeno kretanje, odnosno ograničeno radno vreme.

Vlada Kosova je 28. jula usvojila novi paket mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Tako je u gradovima sa velikim brojem inficiranih osoba, uključujući i Prištinu, zabranjeno kretanje građana od 22.30 uveče do 5 sati ujutru, a u istom vremenskom periodu je na celoj teritoriji zabranjen i rad ugostiteljskih objekata.

Jedna od mera je obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance od dva metra.

XS
SM
MD
LG