Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 86 novih slučajeva COVID-a 19, bez preminulih


Stradun, Dubrovnik
Stradun, Dubrovnik

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj zabilježeno je 86 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) 738, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite u redovnom priopćenju u 14 sati u kojem sumira rezultate prispjele s terena do 12.45 taj dan. Od tog broja na bolničkom liječenju je 127 osoba, a od toga je devet osoba na respiratoru.

Unazad 24 sata nije bilo preminulih, pa broj žrtava bolesti COVID-19 u Hrvatskoj ostaje 145.

Ukupni broj zaraženih od prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj 25. veljače je 5.224. Od tog broja njih 4.341 je izliječeno, od toga 74 unazad 24 sata.

Do sada je ukupno testirano 120.336 osoba, od toga 1.381 u protekla 24 sata. U samoizolaciji je 2.695 osoba.

Najviše je novih slučajeva u gradu Zagrebu – 31, od toga 13 iz jednog privatnog doma za starije. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je deset novih slučajeva, a o Osječko-baranjskoj županiji – devet.

U subotu, 1. kolovoza, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produžio je Odluku o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske državljanima trećih zemalja, dakle i Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Produžili smo mjere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je istjecala jučer, a danas je produžena", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

To, ipak, ne znači blokadu granica, dalje je pojasnio.

"Postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući, a prije svega tranzitirati kroz Republiku Hrvatsku. Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u susjedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mjere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice", kazao je ministar.

XS
SM
MD
LG