Dostupni linkovi

Boris Milošević: U Knin idem otvorenog srca


Boris Milošević, fotoarhiv

Potpredsjednik hrvatske Vlade, član Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević naveo je na Facebooku da će ići na obilježavanje 25. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" i da ide "otvorenog srca".

"U Knin idem otvorena srca, iskreno, s nadom da ova Vlada može napraviti taj tako važan korak, korak prema budućnosti, boljem društvu, društvu razumijevanja, poštovanja i tolerancije i da možemo izaći iz rovova u kojima smo ukopani. Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom", naveo je, između ostalog, u poruci potpredsjednik Vlade Hrvatske.

Milošević je naveo da u Knin ide kao potpredsjednik Vlade Republike zadužen za ljudska prava.

"Kao član Vlade, Srbin iz Hrvatske, svjestan opterećenja ratnog naslijeđa u društvu koje osjećaju Srbi u Hrvatskoj, ali ne samo oni, nego i svi građani Republike Hrvatske, moram razmišljati racionalno i odgovorno te pokušati doprinijeti boljem društvu i građenju kulture mira", naveo je on.

"Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku kako zbog privatne porodične tragedije, tako zbog svih onih Srba koji su u Oluji nekog izgubili, onih koji su u izbjeglištvu kao i onih koji su se vratili, iako im je proces povratka opstruiran. Sudbinu tih ljudi dobro znam jer skoro cijeli profesionalni i politički staž, proteklih 18 godina, pomažem u rješavanju njihovih problema”, napisao je Milošević.

Najava da će Milošević, koji je i potpredsjednik nove hrvatske vlade, otići na centralni skup povodom godišnjice akcije "Oluja" 5. augusta u Kninu, izazvala je u srpskoj javnosti dosta reakcija, pretežno negativnih, prenosi Beta.

Organizatori su 31. jula saopštili da će na centralnom skupu povodom godišnjice "Oluje" 5. augusta uz predstavnike državnog vrha govoriti i penzionisani general Ante Gotovina, koji je u Hagu oslobođen odgovornosti za ratne zločine tokom i poslije te hrvatske vojno-policijske akcije.

U Kninu će na godišnjicu akcije "Oluja" govoriti i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

XS
SM
MD
LG