Dostupni linkovi

Fijat Krasjler zabeležio manje gubitke od očekivanih


Logo kompanija Krajsler i Fiat
Logo kompanija Krajsler i Fiat

Kompanija Fijat Krajsler objavila je 31. jula da je zabeležila manje gubitke od očekivanih usled prestanka rada fabrika zbog korona virusa i da predvidja poboljšanje uslova u ostatku godine, javlja agencija Asošijejted pres (AP).

Američko-italijanski proizvodjač automobila izgubio je nešto više od 1,2 milijarde dolara, ali je uspeo da zaradi 46,2 miliona dolara pre oporezivanja u Severnoj Americi, gde je bio primoran da obustavi rad u fabrikama na sedam nedelja, podseća AP.

To je dovelo do gubitka najvećeg dela prihoda od najprofitabilnijeg tržišta za tu kompaniju. Danas su saopštili da u drugoj polovini 2020. godine očekuje "oporavak profitabilnosti".

Kompanija je izgubila 77 centa po akciji od aprila do juna, što je znatno bolje od gubitka 1,48 dolara po akciji, kako se očekivalo.

Gubitak predstavlja veliki preokret u odnosu na prošlogodišnje drugo tromesečje kada je Fijat Krajsler zaradio 884 miliona dolara. Kompanija je upozorila da će drugo tromesečje ove godine biti znatno lošije od prvog kada je izgubila 1,84 milijarde dolara.

Iznenadjujuć rezultat kompanija je pripisala "uspešnom i bezbednom" ponovnom pokretanju svojih fabrika koje su u SAD bile zatvorene od sredine marta do 18. maja.

* Pratite Blog RSE o pandemiji korona virusa

XS
SM
MD
LG