Dostupni linkovi

Tropska oluja Ajsajas prerasla u uragan prve kategorije, ide ka Bahamima


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Tropska oluja Ajsajas ojačala je i postala uragan prve kategorije koji se kreće prema Bahamima i Floridi, jugoistočnoj američkoj državi teško pogođenoj korona virusom gde su centri za testiranje zatvoreni zbog pretnje oluje.

Uragan napreduje maksimalnom brzinom vetra od 130 kilometara na sat, javio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC) jutros oko 6.00 po srednjeevropskom vremenu.

Centar predviđa jačanje uragana u narednih 48 časova.

U oluji Ajsajas već je stradala jedna osoba u nabujaloj reci u Dominikanskoj Republici gde je 14 od 32 provincije zemlje stavljeno na crveno upozorenje, prenosi Beta.

Florida se pripremila za dolazak uragana zatvaranjem nekih centara za testiranje na COVID-19 od juče uveče iz predostrožnosti. Radi se o centrima koje vodi država Florida a nalaze se u običnim šatorima koji su slabi za takvo nevreme. Centri za testiranje u okruzima, koji su malobrojniji će ostati otvoreni.

Florida je jedna od američkih država gde epidemija COVID-19 ponovo jača, a juče je zabeleženo 253 umrla, rekordan dnevni broj i to treći uzastopni dan.Juče je zabeleženo 10.000 novozaraženih, a taj nivo se ne menja već nekoliko nedelja.

XS
SM
MD
LG