Dostupni linkovi

Dvoje preminulih, 67 inficiranih u Crnoj Gori


Podgorica

Dvije osobe su preminule, a novoinficiranih u Crnoj Gori je 67, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje, na osnovu 608 uzoraka obrađenih u posljednja 24 sata. Najveći broj zaraženih je u Podgorici 20, slijedi Nikšić 11, Pljevlja 8… Dvije preminule osobe su iz Rožaja i Plava.

U posljednja 24 sata oporavilo se 92 ljudi, odnosno ukupno od početka juna se oporavilo 616 osoba. Broj aktivnih slučajeva Covid 19 u Crnoj Gori je 2038, a od početka epidemije u martu, registrovano je ukupno 3016 oboljelih.

U ovom trenutku se 197 oboljelih od Covid 19 nalazi u bolnicama, a od čega je 15 osoba u teškom stanju. Ukupno je 88 zdravstvenih radnika oboljelo od COVID 19, od čega je 16 ljekara.

Zamjenik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić je ocijenio da je broj oboljelih u Crnoj Gori u blagom padu, ali se i povećava broj hospitalizovanih.

Odgovarajući na pitanje kada će Crna Gora otvoriti granicu prema Srbiji i drugim zemljama u regionu, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić je rekao da prate situaciju sa zarazom u svim zemljama:

“S obzirom na nivo obolijevanja, ali i činjenicu da se polako i evidentno vidi smanjenje broja oboljelih, kako kod nas tako i u Republici Srbiji, čini mi se da će proći još neko vrijeme da se granice definitivno otvore i omogući se neki normalan, kakav takav saobraćaj, razmjena roba i usluga”, naveo je dr Begić koji je dodao da je rano govoriti i o otvaranju vrtića u Crnoj Gori.

Od početka pandemije, odnosno od marta ove godine, u Crnoj Gori je ukupno umrlo 47 ljudi. Od tog broja umrlih, svega od 10 do 15 odsto nije imalo komorbiditeta, odnosno nije bolovalo od drugih bolesti.

Kako je rečeno na pres konferenciji, od 47 preminulih, svega četiri umrle osobe su bile mlađe od 50 godina (dvije odobe od 49 i dvije od 50 godina), dok su ostali bili starije životne dobi.

XS
SM
MD
LG