Dostupni linkovi

Vučić i kineska ambasadorka razgovarali o vakcini protiv korone


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u ponedeljak sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a jedna od tema razgovora bila je i vakcina protiv korona virusa, navodi se na sajtu predsednika Srbije.

"Predsednik Vučić se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom", navodi se u saopštenju.

U njemu se napominje i da je Vučić izrazio zahvalnost za podršku koju Srbija dobija od Kine i predsednika Si Đinpinga "posebno za pomoć tokom epidemije korona virusa".

"Saglasivši se da projekti na kojima Srbija i Kina zajedno rade, zahvaljujući međusobnom razumevanju, kao i ličnom kontaktu predsednika Vučića i predsednika Sija, dobro napreduju, dvoje sagovornika su razgovarali i o aktuelnoj regionalnoj situaciji, posebno o dijalogu Beograda i Prištine", dodaje se u saopštenju.

Prethodno je Vučić 15. jula najavio je da su u toku razgovori sa jednom zemljom koja je, kako je rekao, završila vakcinu protiv COVID-19 i koja je "daje ugroženoj populaciji".

"I nadamo se da pre kraja godine možemo da imamo tu vakcinu. To bi bio spas za Srbiju i za našu ekonomiju", rekao je Vučić tokom obilaska radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u Beogradu.

Vučić nije želeo da kaže o kojoj zemlji je reč.

"Uskoro potpisujemo protokol o saradnji, ali ne mogu da vam kažem o kojoj zemlji je reč", naveo je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Gledaćemo da Srbija bude među prvih 30 zemalja koje će dobiti tu vakcinu", dodao je on tada.


XS
SM
MD
LG