Dostupni linkovi

Srebrenica: Mladen Grujičić zajednički kandidat stranaka iz Republike Srpske


Mladen Grujičić

Dvanaest političkih partija iz entiteta Republika Srpska jednoglasno je podržalo aktuelnog načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića kao zajedničkog kandidata za načelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je nakon sastanka u Srebrenici kazao da je postignuto važno političko jedinstvo. Sastanku je između ostalih prisustvovao i predsjednik opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović, koji je rekao da je okupljanje oko jednog kandidata prioritet i da su radi te odgovornosti prihvatili da budu dio ove većine u Srebrenici.

Šarović je rekao da je SDS imao svog kandidata, za kojeg su vjerovali da je dobar i da može da pobijedi u Srebrenici, ali da je većina stranaka ipak bila za Grujičića.

Mladen Grujičić je 2016. godine postao načelnik Srebrenice, pobijedivši tadašnjeg načelnika Ćamila Durakovića.

Prema podacima Centralne izborne komisije (CIK), Grujičić je dobio 63,82 posto glasova, dok je Ćamil Duraković osvojio 35,98 posto glasova.

Potivkandidat Grujičića na narednim izborima biće Alija Tabaković, kao kandidat Probosanskog bloka (SDA, SBB, Stranka za BiH, PDA i Demokratska fronta), a kojeg će podržati SDP BiH i Naša stranka.

XS
SM
MD
LG