Dostupni linkovi

Muškarac ubijen na protestima u Teksasu


Ilustrativna fotografija

Jedan muškarac ubijen je u Teksasu tokom protesta “Black lives matter” (Crni životi su važni) za prava Afroamerikanaca, kada ga je upucao vozač automobila kom je prišao, saopštila je u nedelju tamošnja policija.

Pucnjava se dogodila nešto pre 22 sata tokom protesta u gradu Ostinu, rekla je novinarima portparolka policije Katrina Ratlif.

Muškarac je odveden u bolnicu, gde je kasnije preminuo.

Jedan svedok je ispričao da je automobil krenuo ka demonstrantima. U jednom trenutku mu je prišao muškarac koji je, kako tvrdi, nosio pušku, a vozač automobila ga je upucao i zatim pobegao sa lica mesta.

Ratlif je potvrdila da je žrtva prema prvim saznanjima verovatno nosila pušku i dodala da je osumnjičeni priveden i da sarađuje sa policijom.

Antirasistički protesti u Sjedinjenim Državama izbili su krajem maja, nakon što su policijski službenici u Mineapolisu tokom privođenja ubili Afroamerikanca Džordža Flojda. Snimak na kojem se vidi kako beli policajac drži 46-godišnjeg Flojda na zemlji s svezanim rukama i licem okrenutim zemlji, kolenom mu pritiska vrat i drži u tom položaju skoro devet minuta sve dok mladić nije prestao da se pomera potresao je američku i svetsku javnost i izazavao proteste širom planete.

XS
SM
MD
LG