Dostupni linkovi

Tokom ekshumacije na Rostovu pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe


Traženje posmrtnih ostataka nestalih osoba na Rostovu

Na lokalitetu Rostova, u blizini Bugojna na području Centralne Bosne, tokom procesa ekshumacije, kojim od jučer koordinira Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH), pronađeni su posmrtni ostaci najmanje četiri osobe, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

„Do sada su pronađeni ostaci tri osobe na prvobitnom lokalitetu, kao i posmrtni ostaci još jedne osobe na izdvojenoj lokaciji nedaleko od prvobitne. Osim posmrtnih ostataka, pronađeni su i dijelovi odjeće i obuće, kao i određena dokumentacija, za koju se pretpostavlja da je pripadala pronađenim osobama“, navode iz Tužilaštva BiH.

Na početku ovog procesa rečeno je kako se sumnja da bi se na ovom lokalitetu mogli nalaziti posmrtni ostaci žrtava hrvatske nacionalnosti sa područja Bugojna. Pronađeni posmrtni ostaci, bit će upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Radovi na ekshumaciji na ovoj lokaciji nastavit će se u narednim danima, kažu iz Tužilaštva BiH, a lokacija će u vrijeme ekshumacije biti adekvatno osigurana i zaštićena.

XS
SM
MD
LG