Dostupni linkovi

Još osmoro preminulih od korone u Srbiji


Još osmoro ljudi u Srbiji preminulo je od posledica korona virusa, čime je ukupan broj umrlih od početka epidemije porastao na 499, saopštio je republički Krizni štab 22. jula.

Kako je saopšteno u dnevnom preseku u 15 časova, u poslednja 24 sata u Srbiji testirana je 11.521 osoba, registrovano je 426 novozaraženih, dok je do sada ukupno testirano 580.271. Na respiratorima je 205 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 4.619 osoba. Procenat smrtnosti je 2,26 odsto. Ukupno je u Srbiji registrovao 22.031 slučajeva korona virusa.

“Današnji rezultati nisu za paniku, manje je preminulih, a danas je ubedljivo najveći broj testiranih osoba. Procentualno je nešto niži broj zaraženih u odnosu na testirane”, izjavio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Direktorka Instituta za javno zdravlje Batut Verica Jovanović rekla je da je Krizni štab razgovarao o metodama istraživanja i praćenja kontakata osoba koje su bile sa zaraženima.

“Kontaktom se smatra osoba koja je bila duže od 15 minuta u bliskom kontaktu bez maske sa zaraženom osobom”, navela je doktorka Jovanović.

Krizni štab još jednom je apelovao na građane da poštuju mere zaštite od korona virusa, da drže distancu, nose maske i redovno peru ruke.

XS
SM
MD
LG