Dostupni linkovi

Crna Gora ponovo proglasila epidemiju, svuda maske i za djecu


Podgorica
Podgorica

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je danas, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučilo da ponovo proglasi epidemiju zarazne bolesti novog korona virusa na cijeloj državnoj teritoriji, navodi se na sajtu Vlade Crne Gore.

Od sjutra se uvodi više novih privremenih mjera čiji je cilj dalje sprečavanje širenja novog korona virusa, dok se istovremeno ublažavaju mjere u pojedinim opštinama u kojima je smanjen epidemiološki rizik.

Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom obavezno je na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od 7 godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.

Takođe, okupljanje osoba ograničava se na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.

Produžena je zabrana rada noćnih klubova, organizovanje svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava, priredjivanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima.

Crna Gora i COVID-19: Od sjaja do očaja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Vlada je poručila da se ublažavaju posebne mjere koje su ranije bile proglašene u pojedinim opštinama na severu u: Andrijevici, Plavu i Gusinju. Tamo je rad; ugostiteljskih objekata dopušten od 06:00 do 22:00 sata.

U Opštini Rožaje se dosadašnja zabrana izlaska napolje koja je važila od 18:00 do 05:00 sati, skraćuje tako što od sada važi od 22:00 do 05:00 sati.

Crna Gora je kraj epidemije proglasila 2. juna, ali od sredine juna kada je registrovan prvi novi slučaj, drastično raste broj oboljelih, tako da ih je danas 1.920, dok je 26 umrlo.

XS
SM
MD
LG