Dostupni linkovi

Iz pritvora u Kragujevcu pušteno 11 uhapšenih za vreme protesta


Protest u Kragujevcu 9. jula, ilustracija
Protest u Kragujevcu 9. jula, ilustracija

Svih jedanaest osoba koje su do sada procesuirane pred Višim sudom u Kragujevcu zbog nasilničkog ponašanja na protestu u tom gradu 8. jula, pušteno je iz pritvora.

Portparolka Višeg suda Ivana Obradović je izjavila da je krivično veće tog suda, odlučujući po žalbama 16. i 17. jula, ukinulo ranije određeni pritvor do 30 dana za osmoro građana, među kojima je i 50-godišnja žena.

Pritvor od mesec dana je ukinut i trojici maloletnika koji su ranije tokom saslušanja kod sudije Višeg suda priznali izvršenje krivičnog dela.

Svi su bili prijavljeni za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu je rečeno da je u vezi sa neredima na protestu 8. jula do sada saslušano 19 osoba, među kojima je i troje maloletnika, kao i da se nastavljaju postupci u vezi sa tim događajem.

Osnovni sud u Kragujevcu je prošle sedmice ukinuo ranije doneto rešenje o kućnom pritvoru dvojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje na protestu 8. jula.

Nadležni nisu do sada saopštili koliko je ukupno privedenih u Kragujevcu zbog sumnji da su učestvovali u neredima na protestu, a tamošnji mediji su na osnovu nezvaničnih saznanja objavili da su privedene 32 osobe.

Zahtev Vladi Srbije da se puste uhapšeni na protestima
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

XS
SM
MD
LG