Dostupni linkovi

U Srbiji preminulo još 11 ljudi, registrovano 396 novozaraženih


U poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica zarazne bolesti COVID-19 preminulo još 11 osoba, čime se ukupan broj preminulih povećao na 472, saopšteno je na konferenciji za novinare Kriznog štaba vlade Srbije.

Od poslednjeg preseka stanja, u Srbiji je na korona virus testirano 7.955 osoba, a zaraza je potvrđena kod 396 ljudi.

Gojković: Rezultati od sutra i online

Od početka epidemije u Srbiji su zaražene ukupno 20.894 osobe, a procenat smrtnosti je 2.26 odsto, navodi se na zvaničnom sajtu covid19.rs

U Srbiji je trenutno hospitalizovano 4.735 ljudi, od kojih je 187 priključeno na respiratore.

Prema rečima vojvođanskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, koji je i član Kriznog štaba, građani Srbije će od ponedeljka 20. jula moći da se informišu o rezultatu testa na korona virus i putem zvanične aplikacije na sajtu covid19.

On je rekao je i da je više privatnih laboratorija konkurisalo da uđe u sistem sertifikovanih za testiranje na korona virus i da veruje da će se neke od njih uskoro naći u sistemu za testiranje. Prema njegovim rečima bilo je preopterećenosti u nekim laboratorijama, ali je rekao da su „sada zaostaci prevaziđeni“.

Do 19. jula u 15 časova, u Srbiji je testirana ukupno 550,091‬ osoba koje je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

XS
SM
MD
LG