Dostupni linkovi

Troje civila poginulo u Kašmiru


Granata je pogodila kuću u krugu Ponč i ubila bračni par i njihovo dete

Troje članova jedne porodice u indijskom delu Kašmira poginulo je tokom razmene vatre između indijske i pakistanske vojske duž sporne granice, rekli su u subotu indijski zvaničnici, javlja AP.

Navedeno je da je granata sinoć pogodila kuću u krugu Ponč i ubila bračni par i njihovo dete.

Portparol indijske vojske Devender Anand rekao je da su pakistanske snage sinoć napale indijske položaje duž Kontrolne linije kojom je Kašmir podeljen na indijski i pakistanski deo.

Anand je napad nazvao "ničim izazvanim kršenjem" sporazuma o primirju iz 2003. i dodao da su indijski vojnici "prikladno odgovorili", što je uobičajen opis nakon skoro svakog sličnog sukoba na nemirnoj granici.

Pakistan nije komentarisao. U prošlosti su obe strane optuživale onu drugu da je odgovorna za čarke na granici u regionu na koji obe polažu pravo.

U proteklih par meseci je dolazilo do gotovo svakodnevnih sukoba, a sa obe strane su poginule desetine vojnika i civila.

Indijska vojska tvrdi da je Pakistan od početka godine više od 2.500 puta prekršio primirje. Iz Islamabada, s druge strane, dolaze izjave da je Indija odgovorna za 1.700 kršenja prekida vatre.

XS
SM
MD
LG