Dostupni linkovi

U SAD-u smrću završena svađa zbog nekorištenja maske


Pripadnik obezbjeđenja, SAD

Jedna policajka u Grand Ledžu (Grand Ledge), gradiću američke savezne države Mičigen Michigan, ubila je pištoljem muškarca osumnjičenog da je u radnji nožem napao drugog koji ga je kritikovao što nije nosio sanitarnu masku.

Policajka je poslije prijave napada nožem, primijetila vozilo napadača i ubila ga kada je izašao iz automobila i, kako kaže, pokušao da je napadne šrafcigerom i nožem, kaže policija.

Ubijeni muškarac (43) koji je radio u Ministarstvu saobraćaja Mičigena, prethodno je nožem ubo jednog 77-godišnjaka koji mu je u prodavnicu zamjerio što nije nosio masku. Ranjenik je u stabilnom stanju u bolnici, navodi AP.

Guvernerka Mičigena, Grečen Vitmer (Gretchen Whitmer), naredila je stanovništvu da koristi sanitarne maske u prodavnicama da bi se smanjio rizik od širenja korona virusa.

Međutim, (ne)korištenje maske je za neke demonstracija "političkog stava" za ili protiv vlasti, a bilo je i drugih slučajeva nasilnih sporova zbog maski, dodaje AP.

Tako je u maju pripadnika obezbjeđenja jedne prodavnice u gradu Flintu vatrenim oružjem ubio muškarac kome je čuvar zabranio da bez maske uđe u radnju.

Više sadržaja:

Pet stvari koje treba da znate o korona virusu i maskama
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

XS
SM
MD
LG