Dostupni linkovi

Vulin: Ministarstvo naručilo nove haubice i oklopna vozila iz Velike Plane


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin saopštio je prilikom obilaska fabrike "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani da je potpisan okvirni sporazum za dodatno opremanje Vojske Srbije oklopnim borbenim vozilima Lazar 3 i samohodnim haubicama Nora B52, kalibra 155 milimetara, prenosi agencija Beta.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je rekao da će Vojska Srbije (VS) uvek i na prvom mestu kupovati ono što proizvede domaća vojna industrija.

"VS je obezbedila odgovarajuću količinu Nora, a da obradujem sve naše građane - Ministarstvo je u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića obezbedilo dovoljno novca za drugu tranšu Nora. Naša vojska će sa nabavkom novih Nora, Miloša kada uđe u naoružanje, sa daljom nabavkom Lazara 3 biti daleko jača nego što je do sada", rekao je Vulin.

On je dodao da će se pred građane u veoma kratkom roku izaći sa novim Norama, Milošima i Lazarima i ocenio da će te nabavke ojačati borbenu moć VS i omogućiti da Srbija bude slobodna i samostalna zemlja, koja sama odlučuje o sebi.

"U tome nas neće poremetiti nikakvi besmisleni protesti, u tome nas neće zaustaviti huligani koji pale Skupštinu, niti niko ko misli da treba da odlučuje o Srbiji, a ne da Srbija odlučuje o samoj sebi", rekao je on.

XS
SM
MD
LG