Dostupni linkovi

Đerlek: U Novom Pazaru noćas umrlo 10 ljudi zaraženih korona virusom


Mirsad Đerlek
Mirsad Đerlek

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je da je tokom noći deset osoba preminulo od posledica korona virusa.

Djerlek je za TV Prva rekao da je reč o osobama starijim od 75 godina, ali je ocenio da se situacija u Novom Pazaru polako stabilizuje.

Naveo je da je više od 80 osoba izlečeno, odnosno da je trenutno u bolnici 290 pacijenata u odnosu na 370 koliko je bilo juče.

Iako je bila redovna praksa da ove podatke saopštava na konferencijama za medije na kojima su novinari mogli da postavljaju pitanja, Đerlek je, prenosi Beta, današnju konferenciju otkazao, a informacije je dao samo TV Prva, dok na pozive drugih novinara nije odgovarao.

Novi Pazar ima oko 100.000 stanovnika i jedno je od žarišta korona virusa u Srbiji.

Đerlek, koji je 1. jula preuzeo upravljanje bolnicom, nakon što je direktor te ustanove zbog zdravstvenih problema transportovan na lečenje u Beograd, rekao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) prošlog petka da Novi Pazar, koji je udaljen od Beograda 260 kilometara, sada plaća cenu neodgovornog ponašanja i da građani moraju da se osveste.

"Moramo da se pridržavamo epidemioloških preporuka i da najpre čuvamo svoje najmilije i sve ljude oko sebe, zato što je korona virus pokazao da za 24 sata možemo da izgubimo nekoga sa kim smo do juče pili kafu i ko je bio potpuno zdrav", rekao je on, apelujući na sve građane da to ozbiljno shvate i da ne očekuju da će virus proći za nekoliko nedelja.

U međuvremenu, Opšta bolnica u Novom Pazaru je pretvorena u regionalnu COVID zdravstvenu ustanovu za prihvat pacijenata i iz drugih okolnih mesta.

XS
SM
MD
LG