Dostupni linkovi

Gojković: Napad na Skupštinu je napad na demokratiju


Beograd: Protesti, suzavac i okršaji policije i demonstranata
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Beograd: Protesti, suzavac i okršaji policije i demonstranata

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković osudila je "nasilničke napade demonstaranata na ulicama Beograda i Novog Sada".

"Zgrožena sam sinoćnim divljanjem demonstranata ispred Skupštine Srbije, ali i na ulicama Beograda i Novog Sada i najoštrije osuđujem vandalizam onih koji očigledno ne prezaju od najgnusnijeg nasilja kako bi destabilizovali Srbiju", saopšteno je iz Informativne služne parlamenta.

Okršaji policije i grupa demonstranata u centru Beogradu nastavljeni su u sredu, 8. jula uveče nakon što se nekoliko hiljada ljudi drugo veče zaredom okupilo ispred Skupštine Srbije zbog najave vlasti da će pooštriti epidemiološke mere, ali i zbog reakcije policije tokom protesta na istom mestu dan ranije (7. jula).

Protesti su 8. jula organizovani i u Novom Sadu i Nišu. U Novom Sadu su demonstranti demolirali zgradu Gradske kuće u centru tog grada.

Demonstracije su, kao i veče pre toga, obeležili višesatni sukobi, suzavac, kamenice i privođenja.

Gojković je konstatovala da demonstrante ne zanima javno zdravlje građana, već isključivo izazivanje haosa nereda, kako je navela, kako da oslabe pozicije Srbije.

"Napad na Narodnu skupštinu kao dom svih građana je napad na demokratiju, a država će zaštiti sve naše institucije i izbornu volju građana Srbije", saopštila je Gojković.

Ona je zaključila da će rukovodstvo Srbije u odlučno štiti interese države i građana.

XS
SM
MD
LG