Dostupni linkovi

Medijske ekipe napadnute tokom izveštavanja sa protesta u Srbiji


Protest u Beogradu 8. jula
Protest u Beogradu 8. jula

Novinari agencije Beta, portala Nova, kao i Radio-televizije Srbije (RTS) napadnuti su dok su pokrivali proteste u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji u sredu uveče.

Kako je novinska agencija Beta prenela, pripadnici policije su oko 23.30 potisnuli demonstrante u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu prema okolnim ulicama, a u intervenciji su povredili izveštača te agencije, uprkos tome što im je pokazao novinarsku legitimaciju.

"Oni su ga tukli pendrecima, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju", javila je Beta.

Novinar je, dodaje se, zadobio povrede i posekotine po glavi i kod oka, a policajci su se vraćali da ga tuku dok je ležao na zemlji.

Kako je preneo portal Nova.rs, dve novinarke tog portala napala je policija dok su izveštavale sa protesta u Beogradu.

"Obe novinarke su se legitimisale policajcima, međutim njih to nije interesovalo i nastavili su da ih guraju i napadaju", navodi se na sajtu portala.

U Novom Sadu i Nišu napadnute su ekipe RTS, a kako je preneo javni servis, njih su napali učesnici protesta.

Beograd: Protesti, suzavac i okršaji policije i demonstranata
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Okršaji policije i grupa demonstranata u centru Beograda nastavljeni su u sredu, 8. jula uveče nakon što se nekoliko hiljada ljudi drugo veče zaredom okupilo ispred Skupštine Srbije zbog najave vlasti da će pooštriti epidemiološke mere, ali i zbog reakcije policije tokom protesta na istom mestu dan ranije (7. jula).

Protesti su 8. jula organizovani i u Novom Sadu i Nišu i drugim gradovima u Srbiji.

XS
SM
MD
LG