Dostupni linkovi

Crna Gora: Nova 53 slučaja korona virusa, bez zatvaranja Podgorice


Detalj sa podgoričkih ulica

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je registrovao 53 nova slučaja infekcije korona virusom, pa je od početka juna ukupan broj oboljelih povećan na 636.

Najveći broj novih pacijenata je iz Podgorice 35, na Cetinju ih je šest, u Bijelom Polju pet, Baru tri, Budvi dva, a Pljevljima i Nikšiću po jedan.

“Epidemiološka situacija je sve ozbiljnija i svi trebamo raditi na ličnoj odgovornosti”, kazala je dr Sanja Medenica iz Instituta za bolesti djece. Prema njenim riječima, do sada nisu zabilježeni slučajevi da je neka od osoba koje su oporavljene od COVID-19 ponovo oboljela.

Pored zaštite zdravlja građana, u ovoj fazi epidemije je veoma važno sačuvati i zdravlje zdravstvenih radnika, kazao je dr Saša Radović.

“Ukupan broj pozitivnih zdravstvenih radnika je 15, od toga tri ljekara. U samoizolaciji je ukupno 121 zdravstveni radnik, od čega 32 doktora”, kazao je Radović.

Povodom nezvaničnih informacija koje su se u srijedu pojavile o “zatvaranju” Podgorice usljed povećanja broja oboljelih, Vlada ih je dematovala na svom Twitter nalogu.

“Bez ikakvog su osnova zlonamjerne glasine o navodnom predstojećem zatvaranju #Podgorica zbog #COVID19. #NKT nije razmatralo takvu mogućnost! Ne vjerujte glasinama, već pouzdanim izvorima!” saopšteno je.

U Crnoj Gori je trenutno najveći broj aktivnih slučajeva oboljenja u Podgorici 229, Rožajama 131 i Bijelom Polju 60.

U Beranama je registrovan 31 slučaj, Budvi 28, Cetinju 21, a Pljevljima 20.

Slijede Bar sa 19, Gusinje 17, Tivat 15 i Petnjica sa 11 slučajeva.

Jednocifren broj slučajeva je u Nikšiću 9, Danilovgradu i Ulcinju po 8, Kotoru 7, Herceg Novom 6, Tuzima 2 i u Andrijevici 1 slučaj.

Ukupan proj potvrđenih smrtnih slučajeva od početka juna je osam.

Iz IJZ su saopštili i da je tokom dana pristigla jedna prijava sumnje na smrt od novog korona virusa iz Berana, čija je laboratorijska obrada u toku.

XS
SM
MD
LG