Dostupni linkovi

CRTA pozvala Rebića da podnese ostavku


Demonstranti sa bakljama ispred Skupštine Srbije, 7. jul
Demonstranti sa bakljama ispred Skupštine Srbije, 7. jul

Nevladina organizacija CRTA pozvala je direktora policije Srbije Vladimira Rebića da podnese neopozivu ostavku "zbog (ne)postupanja policijskih snaga tokom protesta građana u Beogradu 7. jula i u noći između 7. i 8. jula 2020".

"Direktor policije mora da snosi odgovornost zbog činjenice da je neadekvatna obezbeđenost Doma Narodne skupštine omogućila upad demonstranata u to zdanje, kao i zbog prekomerne upotrebe sile protiv građana i nesprečavanja nasilja huligana i tzv. navijača nad građanima", piše u saopštenju te organizacije.

"Mnogobrojni primeri policijske brutalnosti prema građanima i neometanog divljanja pojedinaca u civilu, koji su po sopstvenom nahođenju 'zavodili red', dokumentovani su kamerama i dokaz su nespremnosti policije da zaštiti zakonski poredak i bezbednost građana i osnov za sumnju u političku zloupotrebu institucije policije", dodaje se u saopštenju.

Policija je sat i po posle ponoći rasterala demonstrante sa prostora ispred Skupštine Srbije, nakon gotovo neprestanog ispaljivanja suzavca, sukoba i privođenja demonstanata, koji su protestovali zbog najave vlasti o ponovnom uvođenju policijskog časa radi suzbijanja epidemije korona virusa.

Protest u Beogradu protiv uvođenja policijskog časa
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

XS
SM
MD
LG