Dostupni linkovi

Stefanović: Napadi na policajce nedopustivi


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije (MUP) Nebojša Stefanović ocenio je u sredu da su napadi na policajce nedopustivi i poručio da neće biti tolerisani.

"Svako ima pravo da protestuje, ali nema pravo da kamenicama zasipa policijske službenike", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je objasnio da su tokom noćašnjih protesta ispred Skupštine Srbije povređena ukupno 43 policijska službenika.

"Bacali su kamenice, teške i po nekoliko kilograma, na ljude koji su radili svoj posao i štitili imovinu svih građana", dodao je Stefanović.

On je poručio da su policijaci nečiji "rođaci, prijatelji, komšije koje svakodnevno srećemo, ljudi koji su zakucali na hiljade vrata tokom vanrednog stanja, kako bi odneli hranu i lekove".

"Ali grupa nasilnika nije pokazala ni trunku poštovanja, hteli su da ruše zgradu Narodne skupštine, palili su automobile i kontejnere, lomili Beograd i takvo ponašanje će uvek naići na oštru reakciju policije", dodao je Stefanović.

Policija je oko 1.30 posle ponoći rasterala demonstrante sa prostora ispred Skupštine Srbije nakon skoro neprestanog ispaljivanja suzavca, sukoba i privođenja demonstanata koji su protestovali zbog najave vlasti o ponovnom uvođenju policijskog časa radi suzbijanja epidemije korona virusa.

U okršajima koji su trajali satima, demonstranti su policiji uzvraćali kamenicama, a na ulice je izašla i konjica.

Protest u Beogradu protiv uvođenja policijskog časa
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je 7. jula da će ovog vikenda u Beogradu ponovo biti uveden policijski čas zbog pogoršane epidemiološke situacije.

XS
SM
MD
LG