Dostupni linkovi

BNV traži od Vlade Srbije hitne mere za oporavak privrede u Sandažku


Jasmina Curić, predsednica BNV
Jasmina Curić, predsednica BNV

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) zatražilo je od Vlade Srbije da donese hitne mere za oporavak privrede u Sandažku usled krize zbog epidemije korona virusa.

"Ako se pod hitno nešto ne učini, funkcionisanje privrede u Sandžaku biće pred kolapsom. Napominjemo da u Novom Pazaru privatni sektor zapošljava najveći broj ljudi, a istovremeno osjeća najveće posljedice zbog pandemije korona virusa", navela je predsednica BNV Jasmina Curić u pismu koje je uputila predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

U pismu se predlaže donošenje mera za prevazilaženje krize i oporavak privrede u gradu Novom Pazaru, te opštinama Tutin, Sjenica, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

"Predlažemo da država Srbija preuzme punu odgovornost za oporavak privrede u Sandžaku, te da putem programa ekonomskih mjera kao što su poreske olakšice, subvencije i slično što prije omogući da Sandžak, kao jedan od nerazvijenih regiona, ne zapadne u još dublju socio-ekonomsku krizu", navela je Curić.

Novi Pazar, Tutin i Sjenica su gradovi i opštine koji predstavlju jedno od žarišta korona virusa u Srbiji.

XS
SM
MD
LG