Dostupni linkovi

Kreirana plaftorma 'Odmori u BiH': Domaći turisti oslonac turizma 


Predstavljanje platforme Odmori u BiH
Predstavljanje platforme Odmori u BiH

U Sarajevu je danas predstavljena web platforma Odmori u BiH koju je izradila Fondacija Sarajevo Navigator. Platforma je pokrenuta sa ciljem povezivanja i zajedničkog djelovanja, prezentacije i prodaje usluga i proizvoda bh. turističkih subjekata, ali i promocije turističkih potencijala Bosne i Hercegovine.

„Sve ono što je postignuto može vrlo lako i brzo biti izgubljeno pod teretom obaveza i kapitalizma u kojem živimo. Ova inicijativa je zapravo odgovor na problem turističkog sektora. Kratkoročno, to je prva pomoć za preživljavanje svega onoga što je postignuto", kaže Nataša Musa, predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator.

Dodaje da je "dugoročno, inicijativa prilika da neke stvari radimo drugačije. Da se oslanjamo na domaće tržište, na regionalno, na dijasporu, da razvijamo turizam radi građana ove zemlje, na održivim temeljima“.

Enis Avdić, voditelj projekta Odmori u BiH istakao je da je plan da web platforma bude ključni prodajni i promotivni kanal bh. turizma

„U ovom trenutku već možete rezervisati nekih 40 ponuda iz kategorija paketa i različitih aktivnosti. Samu platformu vrlo lako možete koristiti. Plaćanje je obezbijeđeno jednim klikom, potrebno je samo da unesete broj vaše kartice i ponuda već u narednom trenutku stiže na email. Moram napomenuti da ćemo već sutra u partnerstvu sa VISA-om imati priliku da ponudimo deset posto popusta sve do 15. augusta na sve ponude koje su na platformi“, potvrdio je Avdić.

Turizam u Bosni i Hercegovini snažno je pogođen posljedicama pandemije korona virusa. Iako je u vrijeme prije pandemije bio najbrže rastuća grana ekonomije, brojnim turističkim radnicima ugrožen je nastavak poslovanja, čak i opstanak, rečeno je iz Fondacije Sarajevo Navigator.

XS
SM
MD
LG