Dostupni linkovi

Novi smrtni slučaj u Oružanim snagama BiH zbog korona virusa


Pripadnik Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) – Brigada zračnih snaga Rajlovac Z.Č., preminuo je od posljedica zaraze korona virusom u bolnici Kasindo-Lukavica u Istočnom Sarajevu, saopšteno je u ponedjeljak iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

“Ovo je drugi pripadnik OS BiH koji je preminuo kao posljedica zaraze virusom korona. Do 6. jula 2020. godine, u Oružanim snagama BiH je od početka pandemije ukupno bilo zaraženo 33 lica, od kojih su dva lica preminula, 11 lica se oporavilo, a 20 lica se vode kao zaraženi”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se kako Ministarstvo odbrane BiH, na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem i njegovim zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, izražavaju saučešće porodici preminulog pripadnika OS BiH.

U saopštenju se navodi i kako, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH preduzimaju mjere za zaštitu od pandemije, te da su trenutno angažovani resursi za pomoć civilnim strukturama na ublažavanju posljedica pandemije na 11 lokacija.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, do sada je u Bosni i Hercegovini umrlo 199 osoba kod kojih je potvrđen vírus korona. Ukupno je zaraženo 5.458 osoba, a oporavilo se njih 2.598.

XS
SM
MD
LG