Dostupni linkovi

U vojnoj bolnici u Novom Pazaru 45 pacijenata


Vojna bolnica u Novom Pazaru

Poljska vojna bolnica za lečenje obolelih od korona virusa u Novom Pazaru počela je sa radom u punom kapacitetu, saopštilo je 6. jula Ministarstvo odbrane Srbije (MOD).

„Sada je u bolnici 45 obolelih, od kojih je osam na kiseoničkoj terapiji. Kapacitet je 110 kreveta, sa mogućnošću proširenja do 170 ležajeva“, izjavio je potpukovnik Predrag Krstić, komandant poljske vojne bolnice.

Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Đerlek, kako prenosi MOD,rekao je da je pre 10 dana u Novom Pazaru počeo nagli porast pacijenata zaraženih virusom COVID-19.

„Za to smo bili nespremni, jer smo u prvom talasu bili pošteđeni na neki način. Samo sinoć je kod nas došlo 100 ljudi, bolnica je bila puna i ne znam šta bismo radili da nije bilo Vojske Srbije“, izjavio je Đerlek.

Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio ministar Aleksandar Vulin, obišla je u ponedeljak poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i tom prilikom novopazarskom zdravstvu dopremljena je zaštitne medicinske oprema u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela. Saopšteno je da se trenutno u Novom Pazaru nalazi 40 pripadnika vojnog saniteta iz Novog Sada, Niša, Kragujevca i Beograda.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je 27. juna da je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozitivan na korona virus i da se nalazi u samoizolaciji. Tada je saopšteno da se Vulin testirao nakon što je je jedan od državnih sekretara u Ministarstvu hospitalizovan zbog pozitivnog testa na COVID-19.

XS
SM
MD
LG