Dostupni linkovi

Granice unutar Australije biće zatvorene zbog korona virusa


Melburne, 23 juna 2020.

Granica između dvije australske države sa najviše stanovnika biće zatvorena od utorka 7. jula na neodređen period, saopštio je u ponedeljak premijer Victorije Daniel Andrews poslije izbijanja epidemije virusa korona u njegovoj državi.

Ovo će biti prvo zatvaranje granica sa susjednim Novim Južnim Velsom u prethodnih 100 godina. Zvaničnici su to prethodni put uradili 1919. godine tokom pandemije španske gripe.

Broj slučajeva Covida-19 u Melbourneu, glavnom gradu Victorije, porastao je tokom prethodnih dana, a vlasti su proglasile striktne mjere socijalnog distanciranja u 30 predgrađa, a devet stambenih blokova stavile pod potpunu blokadu.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Ova država registrovala je 127 novih slučajeva zaraze u 24 sata, što je najveći dnevni rast od početka pandemije. Zabilježen je i jedan smrtni slučaj, prvi poslije više od dvije sedmice, pa je ukupan broj preminulih od virusa korona 105.

Andrews je rekao da je odluka o zatvaranju granice donesena zajedno sa australijskim premijerom Skottom Morrisonom i premijerom Novog Južnog Velsa Gladys Berejiklian.

Druga preostala unutrašnja granica Victorije, sa državom Južna Australija, zatvorena je ranije.

Čitava Australija do sada je registrovala nešto manje od 85.000 slučajeva zaraze.

XS
SM
MD
LG