Dostupni linkovi

Fijat u Kragujevcu nastavlja proizvodnju, termo kamere na ulazu


Sedište kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu
Sedište kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu

Nakon četvoromesečnog prekida proizvodnje, u kragujevačkoj kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) u utorak, 7. jula, biće nastavljena proizvodnja fijata 500L.

Zaposleni u FCA bili su na plaćenom odsustvu od 16. marta.

Zbog naglog povećanja broja novozaraženih virusom kovid 19 u Kragujevcu, proizvodnja će biti organizovana u dve smene kako bi se obezbedila neophodna fizička distanca od dva metra, a zaposlene očekuju i druge restriktivne mere za zaštitu zdravlja zaposlenih u uslovima pandemije.

Na ulazu u fabriku postavljene su termo kamere koje će zaposlenima meriti telesnu temperaturu, nakon čega će prolaziti kroz dezinfekcione barijere.

Svi zaposleni će na ulazu dobiti po dve zaštitne maske, par rukavica i naočare, koje su obavezne.

U proizvodnim pogonima i biroima obezbeđeni su dozeri sa dezinfekcionim sredstvima, a centralni sistem za održavanje temperature biće podešen na specijalni program za čišćenje vazduha i pojačano provetravanje.

Pored toga, biće pojačane sanitarno higijenske mere i propisana redovna dezinfekcija u celoj fabrici.

Propisane su i procedure za ishranu, a prilikom ručka zaposleni će ulaziti po grupama, a obroci će biti biti služeni za stolovima za kojima neće moći da bude više od četiri radnika.

Takođe je definisano i korišćenje kafemata, a određena su i obeležena mesta za kafe pauze i pušače.

Prema najnovijim informacijama Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu je u protekla 24 sata registrovano 13 novozaraženih.

U Kliničko-bolničkom centru hospitalizovano je 57 pacijenata od kojih se 6 nalazi na respiratoru.

U Kragujevcu je pre sedam dana, zbog alarmantnog rasta novoinficiranih virusom COVID-19 i ponovo uvedena vanredna situacija i primenjene oštre restriktivne mere, čiji se efekat, po navodima epidemidemiologa, mogu očekivati tek za tri sedmice.

XS
SM
MD
LG