Dostupni linkovi

Grčka do 15. jula zatvara granicu za putnike iz Srbije


Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od ponedeljka zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke", rekao je Dačić za agenciju Tanjug.

Dačić je dodao da će građani Srbije koji se kao turisti trenutno nalaze u Grčkoj, moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se nakon toga vrate u Srbiju.

Zabrana do 15. jula

Aristotelija Peloni iz pres službe grčke vlade je precizirala da se ulaz državljanima Srbije zabranjuje privermeno, od Od 6. do 15. jula, prenela je agencija ANA.

Ona je kazala da vlada Grčke pomno prati situaciju razvoja pandemije u EU i svuda u svetu.

"Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da se srpskim državljanima privremeno zabrani ulazak u Grčku od 6. jula u 6. do 15. jula. Vlada u saradnji sa nadležnim službama analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete po javno zdravlje", rekla je Peloni.

Grčka je za građane Srbije granicu otvorila 1. jula, nakon čega je jedan broj turista iz Srbije otišao na letovanje u tu zemlju.

U međuvermenu, u Srbiji je počeo da raste broj zaraženih i preminulih od posledica korona virusa.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, koji su objavljeni u subotu, 4. jula u 15 časova, za 24 časa preminulo je osam osoba, čime se ukupan broj umrlih popeo na 306.

U poslednja 24 sata potvrđeno je 325 novih slučajeva korona virusa na osnovu 7.434 testirana uzorka, objavljeno je na zvaničnom sjatu Ministarstva zdravlja Srbije.

Od početka epidemije u Srbiji je potvrđeno 15.829 slučajeva korona viursa.

XS
SM
MD
LG