Dostupni linkovi

Godfri: Partnerstvo Srbije i SAD da bude jače i dublje


Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri (Anthony Godfrey) je sa virtuelne proslave Dana nezavisnosti SAD na Fejsbuku poručio da "SAD žele da pomognu Srbiji da krupnim koracima krene napred kao lider Zapadnog Balkana u pravcu željenog članstva u Evropskoj uniji".

On je rekao da se "SAD nadaju da će Srbija izgraditi političku kulturu u kojoj se slobodno raspravlja o širokom spektru različitih mišljenja".

Godfri je naveo da "prijateljstvo i partnerstvo Srbije i SAD imaju potencijal da budu jači i dublji", kao i da bi SAD želele da u regionu bude dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta.

Ričard Grenel, specijalni izlaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Srbije i Kosova, nada da će se uz pomoć privrede i više investicija doći do više normalizacije u odnosima Beograda i Prištine", rekao je Godfri.

Zbog pandemije korona virusa proslava 244. Dana nezavisnosti SAD je virtuelna.

"Borili smo se i pobeđivali u mnogim bitkama tokom zejedničke istorije, zajedno smo pobedili i neprijatelje jače od COVID-19, sledeći ideale koji su nam svima zajednički - mir, blagostanje i partnerstvo", rekao je Godfri.

Ambasador je zahvalio svima koji su se preko Fejsbuka pridružili i pomogli da se zajedno proslavi još jedan rođendan SAD.

XS
SM
MD
LG