Dostupni linkovi

Dvoje pozitivnih na korona virus u Skupštini Vojvodine


Parlament Vojvodine, arhivska fotografija
Parlament Vojvodine, arhivska fotografija

Predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, saopštio je u petak da je u toj instituciji registrovano dvoje zaposlenih koji su pozitivni na COVID 19.

Kako se navodi u pisanoj izjavi Pastora, preduzete su sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama, a one se odnose kako na dvoje zaraženih, tako i na njihove kontakte.

"Iz razloga prevencije, u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum", naveo je Pastor.

On je istakao da će Skupština Vojvodine i nadalje će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlja svih zaposlenih.

U saopštenju se dodaje i da ta institucija od početka epidemije obavlja redovnu dezinfekciju radnih prostorija i opreme koju koriste zaposleni, te da su postavljene dezinfekcione barijere na ulazima u zgradu i da se sprovode mere obaveznog merenja temperature svih lica koja ulaze u zgradu, obavezna dezinfekcija ruku, deljenje maski, posebni higijenski tretmani određenih prostorija.

Dodaje se i da su postavljena vidna obaveštenja o neophodnosti držanja fizičke distance i da sve te mere nisu ukidane ni nakon završetka vanrednog stanja.

U poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica zarazne bolesti COVID-19 preminulo još 11 osoba, čime se ukupan broj preminulih povećao na 298, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja, objavljeni u petak (3. jul).

Od poslednjeg preseka stanja, u Srbiji su na korona virus testirane 8.102 osobe, a zaraza je potvrđena kod 309 ljudi. Trenutno su aktivna 2.142 slučaja, od kojih je 85 pacijenata priključeno na respirator.

XS
SM
MD
LG