Dostupni linkovi

U Crnoj Gori još jedan smrtni slučaj i 47 inficiranih


Podgorica

Jedna osoba preminula je u Crnoj Gori od posljedica COVID-a 19, a registrovano je 47 novih infekcija korona virusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Kako je navedeno iz Instituta, u bolnici u Beranama preminuo je pacijent iz Rožaja (67). To je 13. smrtni slučaj od početka epidemije korona virusa.

Rukovodilac Kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović kazao je na konferenciji za novinare da se u bolnicama u Crnoj Gori trenutno liječi 54 pacijenata, od kojih je jedan priključen na respirator.

Oboljelo je devet zdravstvenih radnika, među kojima dva ljekara iz Rožaja, opštine na sjeveru Crne Gore u kojoj je uz Podgoricu, najviše oboljelih.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori su od danas (3. jul) na snazi kazne za sva pravna i fizička lica koja ne poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela o sprečavanju širenja korona virusa.

Od danas su građani obavezni da nose masku u taksiju, a oni koji budu kršili tu mjeru moraće da plati od 100 do 2.000 eura, navodi se na Vladinom Tviter nalogu.

Više sadržaja:

XS
SM
MD
LG