Dostupni linkovi

Vlada Srbije usvojila nove restriktivne mere za grad Beograd


Vlada Srbije je na sednici u petak usvojila nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana koje se odnose na Grad Beograd.

Kako je saopšteno, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije je donela odluku da se ograniči rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

Takođe, u svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od metar i po. Nošenje zaštitnih maski obavezno je i u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara (oko 40 evra).

Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od metar i po, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine ističe se u saopštenju.

U saopštenju vlade Srbije se ne pominje zatvaranje studentskih domova na teritoriji grada Beograda, koje je dan ranije najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon čega su i juče i u petak održani protesti studenata.

Ranije danas je, na predlog gradskog štaba, uvedena vanredna situacija na teritoriji grada Beograda.

XS
SM
MD
LG