Dostupni linkovi

Još 28 novih slučajeva korona virusa u Crnoj Gori


U Crnoj Gori je u srijedu (1.jula) registrovano još 28 potvrđenih slučajeva zaraženosti korona virusom, dok je ukupno 249 aktivnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

“Novooboljeli su iz Gusinja (12), Podgorice (10), Bara (4), Cetinja i Bijelog Polja po jedna osoba, navode iz Instituta.

Najviše inficiranih do sada je u Rožajama (76) i Podgorici (61).

“Dani koji slijede su presudni za dalji tok epidemije i ne želimo da gledamo slike kakve smo u prilici da gledamo”, rekao je direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković i pozvao građane na poštovanje epidemioloških mjera.

“Sada nam je više nego ikada potreban odgovoran odnos zajednice i poštovanje mjera Nacionalnog kordinacionog tijela (NKT), kazao je na redovnoj konferenciji direktor IJZ Boban Mugoša.

Ranije danas iz Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore i drugih zdravstvenih centara Crne Gore nadležni su pozvali građane da, kako je saopšteno, ako nije neophodno, da ne dolaze u na preglede i time izbjegnu mogućnost infekcije.

U Crnoj Gori je 2. juna proglašen kraj epidemije nakon što 28 dana nije bilo registrovanih slučajeva infekcije. Prvi novi slučaj je registrovan 14. juna.

XS
SM
MD
LG