Dostupni linkovi

Zelenović: U Šapcu nema dovoljno testova na COVID-19


Nebojša Zelenović
Nebojša Zelenović

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio je na svom Tviter profilu da je zdravstveno stanje u tom gradu dramatično i da nema dovoljno testova na virus korona.

Zelenović je to napisao uz fotografiju koja je snimljena ispred šabačke COVID ambulante.

“Covid ambulanta u Šapcu. Radi 6 lekara u timu, svi će biti pregledani, po redu. Niko neće sedeti na betonu. 426 u zadnja 4 dana. Stanje je dramatično- svi sa istim simptomima. Ali, NEMA DOVOLJNO TESTOVA!!! Molimo državu, dajte nam testove, platiće grad, za svakog Šapčanina”, napisao je Zelenović u danu kada se u Šabcu održavaju ponovljeni lokalni izbori.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije u sredu da država ima dovoljno PCR testova.

"Mi u ovom trenutku imamo 270.000 PCR testova. Svake nedelje kupujemo", rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

U Zavodu za javno zdravlje Užice je ranije rečeno za RSE da u tom gradu poslednjih nekoliko dana nema dovoljno PCR testova.

PCR testova za detekciju virusa korona u Užicu poslednjih nekoliko dana nije bilo dovoljno, izjavila je za Radio Slobodona Evropa (RSE) Katarina Ristović iz Zavoda za javno zdravlje u tom gradu.

“Nismo imali dovoljno testova. Imamo informaciju da ćemo u toku današnjeg dana ili sutra dobiti određenu količinu testova. Jedino što ne znamo je koliki će taj broj biti”, rekla je Katarina Ristović iz užičkog Zavoda za javno zdravlje.

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana nova 242 slučaja infekcije virusom korona koji izaziva bolest COVID-19, a od posledica ovog oboljenja preminule su četiri osobe, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ukupno je do sada preminula 281 osoba.

XS
SM
MD
LG