Dostupni linkovi

U SAD-u za 24 sata 47.000 novozaraženih


Protesti protiv rasizma, Victorville, Kalifornija, 16 juni 2020.

Sjedinjene Američke Države su za 24 sata zabilježile oko 47.000 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najveći dnevni porast novih slučajeva zaraze od početka pandemije, objavio je Reuters.

Zabilježeno je u isto vrijemei da je od posljedica korona virusa u SAD preminulo 1.199 osoba.

Najviše zabrinjava situacija u Floridi, Teksasu, Kaliforniji i Arizoni, s obzirom na to da skoro 50 posto novih slučajeva u SAD-u dolazi iz te četiri savezne države.

Teksas je u utorak imao rekordan broj novozaraženih osoba u jednom danu, 6.975 novih slučajeva. Rekordan broj zaraženih u jednom danu imala je i Južna Carolina - 1.755 slučajeva.

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Anthony Fauci rekao je da Sjedinjene Države idu u pogrešnom smjeru te da bi se moglo dogoditi da dnevno imaju 100.000 novih slučajeva zaraze korona virusom.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Sjedinjene Države su najpogođenija zemlja na svijetu pandemijom korona virusa sa 2.727.300 zaraženih i 130.106 umrlih.

"Idemo u pogrešnom smjeru i očito je da ne kontroliramo situaciju. Ne bi me iznenadilo da imamo 100.000 novih slučajeva zaraze dnevno", kazao je Fauci.

Dodao je da je vrlo zabrinut situacijom u Floridi, Teksasu, Kaliforniji i Arizoni, budući da skoro 50 posto novih slučajeva u SAD-u dolazi iz te četiri savezne države.

Sjedinjene Države su najpogođenija zemlja na svijetu pandemijom korona virusa sa 2.634.432 zaraženih i 127.410 umrlih.

Fauci je rekao da postoji zabrinjavajući "sve ili ništa" fenomen, po kojem države ili u potpunosti provode stroge epidemiološke mjere, ili su se prerano otvorile a ljudi pohrlili u barove i javne prostore zanemarujući javnozdravstvene preporuke.

Fauči: Vakcina možda neće stvoriti kolektivni imunitet

XS
SM
MD
LG