Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 34 nova slučaja korona virusa, bez preminulih 


Hrvatska, otok Krk, ilustracija

U posljednja 24 sata u Republici Hrvatskoj zabilježena su 34 nova slučaja zaraze korona virusom, tako da je ukupni broj oboljelih sada 2.725, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite u svom redovitom priopćenju u 14 sati. U istom razdoblju nije bilo preminulih, tako da broj žrtava ostaje 107. Izliječeno je 2.155 osoba.

Ukupno je u Hrvatskoj oboljelih 463. Od tog broja njih 65 je na bolničkom liječenju, a od tog broja jedna je osoba na respiratoru. Do sada su testirane 78.183 osobe, od čega 730 u posljednja 24 sata.

U Zagrebu je dvadeset novozaraženih, a među njima je i jedan zatvorenik u zatvoru Remetinec u Novom Zagrebu.

U Osječko-baranjskoj županiji sedam je novozaraženih, svih sedam iz Đakova, pa je sada u tom slavonskom gradu ukupno 122 zaraženih.

U Karlovačkoj županiji su dva novozaražena, a dva nova slučaja su i u Zadarskoj županiji. Niti jedna novozaražena osoba u Zadarskoj županiji nije vezana uz Adria Tour teniski turnir.

Riječ je o muškoj osobi koja se vratila iz Srbije te ženi koja je prilikom zaprimanja na hitni prijem Opće bolnice Zadar rutinski testirana.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novozaražena osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji nema novooboljelih, ali je jedan oboljeli hospitaliziran i nalazi se na respiratoru.

Zbog pogoršanja epidemiološke slike, u Zagrebu od ponedjeljka 29. lipnja ponovno počinju raditi četiri izdvojene COVID ordinacije u različitim dijelovima grada u kojima se obavlja savjetovanje, trijaža i pregledi osoba sa sumnjom na korona virus.

Glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin oštro je na konferenciji za novinare u Ljubljani kritizirao preblagu antiepidemijsku politiku hrvatskih vlasti i najavio da će Slovenija „biti prisiljena“ skinuti Hrvatsku sa popisa sigurnih zemalja, javlja ljubljansko Delo.

„Odlučili su se za korak koji Slovenija nikada nije poduzela. Hrvatska je otvorila noćne klubove, proslave na otvorenom i u zatvorenom sada su dopuštene i česte - Slovenci su kupili najviše ulaznica za zabave na plaži Zrće na otoku Pagu,“ kazao je Kacin.

XS
SM
MD
LG